«ВІТАГРО» забезпечило понад 100 людей робочими місцями в новому напрямку діяльності

29.05.2018

Група компаній «ВІТАГРО» розширює сферу діяльності. Минулого року підприємство почало займатися новим напрямком рослинництва – вирощуванням тютюну. Це нішева культура, вирощування якої передбачає певну систему та впорядкованість дій.

Річ у тім, що дотепер «ВІТАРГО» працювало переважно в галузях, котрі не потребують великих затрат ручної праці, відповідно численної кількості людей.

Визначаючись із новим напрямком діяльності, керівництво компанії не даремно зупинило свій вибір саме на вирощуванні тютюну, який порівняно з іншими польовими культурами, як соя чи цукровий буряк, потребує клопіткої ручної праці. Адже, головним пріоритетом для ГК «ВІТАРГО» є підтримка добробуту сіл та забезпечення їх мешканців робочими місцями. Саме це стало головною причиною впровадження тютюнового бізнесу в компанії.

Найбільш трудомістким етапом вирощування тютюну є період після висадки саджанців у відкритий ґрунт. Насамперед потрібно здійснити міжрядну обробку, обірвати листя, закласти його в сушарки тощо. На ці роботи минулого року були задіяні понад 100 працівників, а цьогоріч ця кількість ще зросте.

«Для нас це галузь нова. Перш ніж почати вирощувати цю культуру ми вивчали досвід наших колег в Тернопільській області. Вони й допомагали нам на перших етапах роботи. Ґрунти у нас в районі всі чорноземи, і для тютюну виявились дуже сприятливими. Минулого року висівали 56 га тютюну і зібрали хороший врожай. Цього року ми збільшили посівні площі майже вдвічі, адже бачимо перспективу в цій галузі. Таким чином цього року ми забезпечимо робочими місцями значно більшу кількість людей», - зауважив Павло Посполіта, керівник сільськогосподарського відділку ГК «ВІТАГРО» в селі Клинини.

Керівництво ГК «ВІТАРГО» за рахунок компанії забезпечує своїх працівників всім необхідним для комфортних умов роботи. Щодня годують гарячим обідом та організовують для них автобус, що доставляє людей на тютюнові плантації із семи сіл Волочиського району, а потім розвозить їх з роботи додому.