У ЗАКУПНОМУ — НОВИЙ ЕЛЕВАТОР

14.09.2017

Правду кажучи, усі ми скучили за добрими новинами. Переважно життя нині більше заповнене негативом, що “пресує” українців зі всіх боків. Тому кожна подія, яка викликає радість, піднесення, з якою пов’язані світлі надії, обов’язково належатиме до особливих. Безперечно, досить вагомою подією на Хмельниччині вважатимемо і відкриття елеватора у селищі Закупне Чемеровецького району.

ел4.jpg

Мрію про будівництво елеватора, що є зразком новітніх технологій, вже не один рік виношувало керівництво знаної у нашому краї Групи компаній “VITAGRO”. Підприємство обробляє понад 50 тисяч гектарів землі на території Хмельницької, Тернопільської, Рівненської областей і питання зберігання зерна з кожним роком було все актуальнішим. Злободенне воно і для інших сільгоспвиробників, які стикаються з проблемою очищення та зберігання зібраного з полів врожаю. Попри те подільське зерно може гідно конкурувати на міжнародних ринках, якщо буде доведено до кондиції європейських стандартів.

Без имени-1.jpg

— Перш ніж втілювати задум, ми вивчали досвід понад десяти іноземних компаній і зупинилися на найкращих брендах Італії та Швейцарії, які здобули світову славу з будівництва потужних елеваторів, — розповідає почесний президент Групи компаній “VITAGRO” Сергій Лабазюк.

ел3.jpg

І тепер на місці, де ще не так давно росли густі чагарники, дерева, залишалися зруйновані старі будівлі, вражає масштабністю, красою новий елеватор, зведений за рекордно короткий термін — вісім місяців.

— Ми вдячні підрядникам, усім спеціалістам, робітникам, які чітко і сумлінно виконували визначені завдання, і завдяки яким з’явився цей важливий об’єкт, — каже генеральний директор Групи компаній “VITAGRO” Петро Лабазюк. — Щороку будівельний відділ компанії здає в роботу 10-20 різних об’єктів, і це є свідченням, що “VITAGRO” працює на перспективу, з думкою про людей, про розвиток населених пунктів, де ведемо господарську діяльність.

Саме новий елеватор у селищі Закупне дасть можливість працевлаштуватися не одному десятку місцевих жителів, отримувати гідну зарплату, бути поряд з сім’ями, не шукаючи кращої долі за кордоном. Зрозуміло, що в результаті наповнюватимуться місцевий, районний бюджети. З початком роботи елеватора відкриваються нові можливості для Закупного, і вже тепер селищний голова Валерій Боб обговорює з керівництвом компанії будівництво дороги, ремонту клубу, заручається підтримкою в інших планах. Щиру вдячність за патріотизм, увагу до Чемеровеччини, де “VITAGRO” успішно розвиває ще й садівництво, тваринництво, висловлювали у день урочистого відкриття елеватора керівники району Олег Батюк та Світлана Павлишина.

Загальна потужність нового елеватора 82 тисячі тонн, що значно перевищує можливості попередника з потужністю 40 тисяч тонн зерна. Новозбудований має дві лінії: прийому і відвантажування — авто- та залізничним транспортом, загальна потужність, яких 6 тисяч тонн зерна за добу. Керівник проекту Олександр Мороз додає, що їхньою гордістю є також і лабораторія, де буквально за хвилину проводиться комп’ютерний експрес-аналіз зерна, визначаючи десяток необхідних параметрів з похибкою, зведеною майже до нуля. Усі показники відразу фіксуються і будь-яке втручання сторонніх неможливе.

Голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук і голова обласної ради Михайло Загородний, котрі разом з Сергієм Лабазюком перерізали святкову стрічку, впевнені, що новий елеватор відкриє перед Хмельниччиною широкі перспективи.

21463179_1421775984610078_6875125610811285804_n.jpg

Піднесений настрій заполонив увесь майданчик, де звучали теплі слова привітань, де нагороджували причетних до будівництва об’єкта, і де звеселяли присутніх виконанням пісень, музичних творів наші талановиті земляки.

Поза всяким сумнівом, і на цьому акцентували увагу всі виступаючі, такі підприємства як “VITAGRO”, звеличують рідний край, допомагають йому економічно міцніти, забезпечують благополуччя багатьох-багатьох сімей.