СПІВПРАЦЯ З «ВІТАГРО» – УСПІШНЕ ПАРТНЕРСТВО.

15.06.2018

8 червня 2018 року Група компаній «ВІТАГРО» провела День поля в с. Лісоводи Городоцького району Хмельницької області, куди за новим досвідом прибули аграрії Західного та Центрального регіонів. Цього року кількість партнерів ГК «ВІТАГРО» суттєво збільшилася, адже ефективність агрономічного супроводу, якість насіння та препаратів, що пропонує «ВІТАГРО», дає свій результат. Компанія набула серйозний досвід у різних напрямках (рослинництво, насінництво, садівництво, тваринництво, переробка тощо), тому принагідно поділилася своїми новими напрямками у галузі рослинництва із гостями Свята Поля.

Перш ніж передати свої напрацювання колегам, спеціалісти компанії насамперед ретельно випробовують ці технології на власних посівах, і тільки після неодноразово перевірених відмінних результатів демонструють їх світу.

sviato-hliba-2018-029.JPG

На цьому акцентував під час відкриття заходу Роман Рибак, комерційний директор, член Ради директорів ГК «ВІТАГРО»:

«Основний посил нашого сьогоднішнього свята – це обмін досвідом. Все, що ми робимо, – ми робимо для вас, шановні партнери. Адже з кожним роком для аграріїв з’являється все більше викликів – кліматичних, економічних, законодавчих тощо. Наша компанія готова до цих викликів, тож ми прагнемо допомогти підготуватись до них і нашим колегам. Радий повідомити, що тепер ГК «ВІТАГРО» має статус всеукраїнської компанії. У 2017-18 роках ми відкрили 7 нових представництв у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Полтавській та Кіровоградській областях. В цих регіонах аграрії знаходяться в значно жорсткіших кліматичних умовах, тому кооперуючись з ними, роблячи для них технологічну підтримку, ми сподіваємося вплинути на покращення ситуації. Хочу також підкреслити, що нам всім треба працювати над збереженням ґрунтів, адже ми повинні передати це багатство нащадкам».

sviato-hliba-2018-070.JPG

ДЛЯ ВИРІШЕННЯ НОВИХ ПРОБЛЕМ ЗНАЙДУТЬСЯ НОВІ МЕТОДИ

Під час першої теоретичної частини заходу Микола Сучек, начальник відділу насінництва, керівник ТМ «Семеліта», старший науковий консультант ГК «VITAGRO» розповів про актуальні проблеми аграрного сектору, які в останні роки стають все більш критичними. Зокрема мова йшла про значне зниження коефіцієнту вологозабезпечення. Виявляється, ще 50 років тому в Україні існувала зона надмірного зволоження, тепер її немає зовсім. Зона достатнього зволоження суттєво звузилась, тоді як розширює свої володіння зона критичного землеробства. Микола Сучек повідомив, що через такі зміни клімату, особливо в умовах різкого перепаду температур, в рослин з’явилося нове явище, яке агрономи часто приймають за хворобу – фізіологічна плямистість. Вона пов’язана з тим, що рослина виділяє велику кількість етилену, отруюючи сама себе.Працювати з цим можна, і «ВІТАГРО» вже має ефективні технології. Слід зазначити, що компанія цього року випустила нову власну торгову марку мікродобрив ENERGREEN. Деякі препарати цієї марки за складом та ефективністю не мають аналогів у світі. Микола Сучек зазначив, що до підживлення треба підходити комплексно. Так слід збалансувати всю систему рослини, а не додавати тільки ті елементи, яких не вистачає. Особливостями цих добрив є виняткова біодоступність елементів, легка їх засвоюваність, проява антибактеріального ефекту, стійкість до руйнування мікроорганізмами ґрунту.

sviato-hliba-2018-291.JPG

Далі по програмі Дня Поля традиційно відбулася екскурсія насіннєвим заводом Cimbria, яку провів його директор Ігор Васильович Вільчинський. Цього року на ньому була встановлена нова протруювальна лінія, оскільки кількість клієнтів компанії значно зросла. Директор ГК «ВІТАГРО» Петро Петрович Лабазюк зазначив, що в недалеких планах є встановлення і третьої протруювальної лінії. Зростанням кількості клієнтів компанії зумовлена й ще одна важлива подія – активно триває перша з трьох черга будівництва 8-ми силосів для зберігання зерна.

sviato-hliba-2018-139.JPG

ДЕНЬ ПОЛЯ – ЧУДОВИЙ МАЙДАНЧИК ДЛЯ СПІЛКУВАННЯ

Під час відвідування демонстраційних полів редакція журналу «АгроЕліта» активно включилась у спілкування з керівництвом «ВІТАГРО» та партнерами компанії:

«Дуже приємно бачити результати своєї роботи, з року в рік Свято поля стає все більш масштабним – як і наша компанія. Приїхало багато наших партнерів з різних регіонів, які цікавляться нашою продукцією та розраховують на нашу підтримку, це радує. І нам є, що показати – цього року зареєстрували на ринку низку нових продуктів, розробили декілька нових технологій, адже треба рухатись вперед, цього вимагає час», - відмітив Петро Петрович Лабазюк, генеральний директор, голова Ради директорів ГК «VITAGRO».

Принагідно Петро Лабазюк поділився із партнерами планами на майбутнє, зокрема на олійному заводі:

«Робота заводу набирає оберти. Переробляємо 100-110 тонн соняшнику на добу, вже маємо хороших стабільних партнерів за кордоном, наприклад, у Польщі, Литві. Замислюємося над збільшенням потужності заводу. В майбутньому плануємо запровадити харчову переробку олії та створити власну торгову марку. З нашою відмінною командою гори можна звернути, всі надбання компанії здійснились завдяки саме їй».

sviato-hliba-2018-049.JPG

Не приховував своїх емоцій та вражень від свята і почесний гість Михайло Васильович Загородній, голова Хмельницької обласної Ради:

«День поля такого високого рівня як сьогодні посилює цікавість до сучасної агротехнології, до якісного ведення сільськогосподарського виробництва. Ми в обласній раді теж обговорюємо зміну умов та обставин в аграрному бізнесі, і розуміємо, що про майбутнє треба думати сьогодні і працювати над збереженням родючості землі, щоб віддати її своїм нащадкам такою, якою взяв у пращурів. Технологій є дуже багато, постійно з’являються нові, і агроном повинен бути досвідченим, щоб правильно ці технології обрати. Я сам завжди стараюсь відвідувати такі заходи, поспілкуватись про актуальне з друзями та колегами-агровиробниками, щоб розуміти сучасну проблематику галузі. Тому що правильний варіант – це постійний відкритий діалог селян, влади та агровиробників».

Високий рівень свята та професіональний підхід працівників ГК «ВІТАГРО», до справи, відмітили і їхні давні добрі партнери з компанії «Агротехносоюз». Назарій Демчук, менеджер регіонального розвитку в Тернопільській та Хмельницькій областях, розповів:

«Наша компанія вже протягом багатьох років бере участь в Днях поля «ВІТАГРО». У нас налагоджена стабільна плідна співпраця, вони є одним з наших провідних дистриб’юторів та й самі активно використовують нашу продукцію на власних полях. Разом ми постійно влаштовуємо досліди. Цього року ми приїхали презентувати нові препарати Фульвігрін Стимул, Фульвігрін Антистрес, Фульвігрін Кремній та Фульвігрін Цинк, які вже показали хороші результати у нашому регіоні».

sviato-hliba-2018-329.JPG

Іван Михайлович Перожак, ФГ «Перспектива» (Заліщицький район, Тернопільська область) також розповів про співпрацю з ГК «ВІТАГРО»:

«Сіємо багато насіння від компанії «ВІТАГРО»: сою, ячмінь, пшеницю, ріпак. Співпрацюємо вже декілька років, задоволені. Також займаємося садівництвом, у нас клімат для цього ідеально підходить, цього року навіть заклали персиковий сад».